EUROSHOP 2020 in Düsseldorf

Euroshop 2020
Var tredje år arrangerar arrangeras Europas största mässa för retailers, butiksinredning och skyltdockor. Vi var som traditionen bjuder självklart där. Där för att träffa nuvarande leverantörer, eventuellt nya, och för att insupa energin, nyheter, mode, inspiration…..och massor av hemligheter. Dem allra största leverantörerna är självklart där från alla delar av världen. USA, Tyskland, Italien, Frankrike, Ryssland, Kina och många fler. Kina har dock inte en övertygande dominans längre. Öst-länder kommer starkt och håller en, som oftast hög kvalité och snabbare leveranser.
 

3d-printing skyltdocka
3D-printing:
Printa ut en hel skyltdocka. Ja det är faktiskt möjligt idag, och det kostar inte längre en förmögenhet. 3D-printing används för att ta fram prototyper, men också tillfälliga modeller i mindre skala för event eller annat. Vi har tillgång till tekniken, kolla med oss om ni har intresse.
 
Skyltdockor från Euroshop 2020

Skyltdockor från Euroshop 2020

Skyltdockor från Euroshop 2020

Skyltdockor från Euroshop 2020

Skyltdockor från Euroshop 2020

Skyltdockor från Euroshop 2020

Skyltdockor från Euroshop 2020

Skyltdockor från Euroshop 2020

Skyltdockor från Euroshop 2020

Skyltdockor från Euroshop 2020


Låt dig inte luras av bilderna och tro att det är så här som våra skyltdockor ska se ut idag. Till viss del sant iofs, men många av dessa är framtagna enbart för denna typ av event, men dem är häftiga att se.

Lite fakta då: Det går givetvis mode i skyltdockor och ett tag nu så har svart och vitt glossy dominerat, sedan kom matt i samma färger och är idag nästan 50/50. På senare tid och nu kommande så blir det mycket mer kräm, brunt, grått i olika kulörer och nyanser och även guld och silver. Headless är fortfarande gångbar, men det nya här är att fler och fler kollektioner levereras med avtagbara huvuden. Detta möjliggör att du kan byta modell på skyltdockan enkelt och snabbt och på så vis få en ”helt ny” modell av skyltdocka. De löstagbara huvudena är oftast med magnet i botten som fästanordning. På minussidan skulle väl i så fall vara att dockan får ett snitt i halsen, det är inte alla som kommer att gilla det.

 
Skyltdockor från Euroshop 2020

Skyltdockor från Euroshop 2020
Sportdockor växer generellt, men det hänger nog mer ihop med att träning i sig för många blivit en livsstil och kläderna för detta i synnerhet.
 
 
 
Green: Det pratas mycket mer om miljö och hållbarhet idag både vad gäller återvinning och tillverkning. Fortfarande dominerar glasfibern, men fler och fler material tillkommer i snabb takt. Det är olika typer av plaster. PE och ABS är två typer av plast som kommer starkt och flera av tillverkarna har valt att helt gå över till dessa material. Att tillverka i moderna plastmaterial är betydligt mer skonsamt vid tillverkningen, och återvinningen är ofta 100%.

Vad händer på inredningssidan då?
LED säger jag, LED i allt! Lite överdrivet men LED-belysning i möbler och inredning är nu ett faktum. Dels är det väldigt snyggt, men också extremt billigt att driva. LED drar upp till 80% mindre energi än vanlig belysning. Dessutom är den miljövänlig då den inte innehåller några tungmetaller alls såsom bly eller kvicksilver exempelvis.
Spårpanel är fortfarande gångbart omen det även där finns med LED idag. Svarta paneler kommer starkt och blandningen svart och vitt blir mer och mer populärt. Annars är det spårpanel, grid, rör som verka gälla omen i lite justerat designformat. Vi ser också att det vid sidan om allt krom så blir det fler i färg som vitt, svart och grått. Riktigt snyggt som komplement till det traditionella kromet.

Belysning:
Som sagts ovan, LED, ingenting annat gäller och det märktes redan förra mässan för tre år sedan, men märks allt tydligare i årets mässa. LED har formligen exploderat och massor av nya häftiga stands, displayer och exponeringar finns idag, vilka då drivs med LED. Även holografiska effekter med hjälp av ljus finns numera. Det finns fortfarande en hel del statisk exponering, men digitaliseringen syns tydligt. En hel del ”back to basic” blandas med massor av nytt digitaliserat format. Allt har en prislapp och här gäller det att vara med så du inte investerar i överkant. Men ej heller i allt för budgeterat material.